Douane afhandeling

Bofresh is aangesloten op het computersysteem van de Europese Douane, zodat al onze aangiften voor export, import, transit zending en transito vervoer elektronisch verwerkt worden.

Bofresh kan voor firma’s die geregistreerd staan in de E.C. en een BTW nummer hebben in een van de lidstaten als vertegenwoordiger optreden.

logo-bofresh

Bofresh is aangesloten op het systeem “Client” (Controles op Landbouwgoederen bij Import en Export naar een Nieuwe Toekomst) van de KCB (Kwalitiets controle Buro), waarin keuringsplichtige groenten en fruit zowel voor kwaliteits- als voor phytosanitaire keuring aangegeven kunnen worden.

Bofresh is ook aangesloten op het systeem van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) waarin vlees- en vis producten, alsmede levensmiddelen met een hoog risico aangegeven worden. In dit systeem ontvangen wij na keuring elektronisch de GDB certificaten.

  • Bofresh kan alle douane afhandeling procedures omtrent import, export, transit zendingen en transito vervoer voor u afhandelen;
  • Bofresh kan bij de inklaring van goederen optreden als vertegenwoordiger (indien uw bedrijf geregistreerd staat in de EU en een BTW-nummer heeft in een van de lidstaten) of;
  • als beperkt fiscaal vertegenwoordiger (als uw bedrijf niet in Nederland geregistreerd staat en niet in het bezit is van een Nederlands BTW-nummer);

Via het computersysteem van de Europese douane kunnen wij al uw aangiften voor export, import, transit zendingen en transito vervoer snel afhandelen. Bofresh zorgt er ook voor dat uw producten gekeurd worden als dat nodig is. Als een kwaliteitsnorm en/of phytosanitaire controle verplicht is voor uw goederen, zal Bofresh deze voor u aanvragen in het computersysteem “Client” (Controles op Landbouwgoederen bij Import en Export naar een Nieuwe Toekomst) van het Kwaliteits-Controle-Bureau.

In overleg met de importeur wordt afgesproken waar en wanneer de keuring gaat plaatsvinden.

Als uw goederen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gekeurd moeten worden doen wij de aangifte. Wij maken voor u een afspraak met een erkende NVWA-keurder. Na afloop van de keuring ontvangt u elektronisch het GDB-certificaat. Zo kunnen uw producten zo snel mogelijk bij u bezorgd worden.

Meer over Phytosanitaire controle leest u hier